Kabak


Dengeli beslenme adına 2 öğün protein ağırlıklı besleniyorsak bir öğün lütfen sebzeleri hayatımıza ve öğünlerimize dahil edelim ve tüketelim, pişirme tekniklerinde Izgara, buharda pişirme veya fırında yapabilirsiniz...

Kabak vitamin, mineral, lif ve antioksidan bakımından çok zengindir. Kabağın bilinen en büyük faydası bağırsak dostu olmasıdır. Öyle ki belli ameliyatlardan sonra hafif bir yiyecek olması, bağırsakları yormaması nedeniyle hastalara ilk verilen yiyeceklerdendir. 19 kcal (100 g) dır...
Kabağın bilinen başka bir özelliği de yağ oranının düşük olmasıdır. İçeriğinde fazla yağ bulundurmaması nedeniyle kalp sağlığını korur. Kalple ilgili bir rahatsızlığı olanlar bu sebzeyle hazırlanmış yiyecekleri rahatlıkla tüketebilirler.

Vücutta serbest radikallerin önlenmesi, kanser oluşumunun önlenmesi adına oldukça önemlidir. Kabak da bahsettiğimiz bu serbest radikallerin önlenmesi için gerekli olan antioksidanlar açısından zengindir. Ayrıca zengin C Vitamini içeriğiyle de çeşitli kanser türlerini önlemede etkilidir.
C Vitamini ayrıca soğuk algınlığı gibi hastalıklara yakalanma riskini azaltır, doğal olarak vücudun bağışıklığını güçlendirir.

Serbest radikallerle mücadele etmesi cilt sağılığını koruma adına önemlidir. Bu sebzenin düzenli tüketimi, cildin erken yaşlanmasını önler.
Lif yönünden zengin olan kabak, kolon sağlığını korur. Kolonlarla ilgili var olan hastalıkları önlemede etkin rol oynamaktadır.
Kasların yapısında potasyum adlı mineralin etkisi büyüktür . Kabaktaki yüksek potasyum oranı güçlü kasların kaynağıdır.
Kabak, zengin bir manganez kaynağıdır. Manganez, kramp kaynaklı ağrıların azalmasını desteklemek adına önemlidir.
Kabak sebzesi, beta karoten ve luteini yüksek oranda içerir. 1 kase kabağın içinde ortalama 130 mg beta karoten ve 2400 mg lutein bulunur. Lutein göz hastalıklarını önlemeye yardımcıdır.
Bu sebze mineral yoğunluğunu arttırma özelliğine sahiptir. Bu yönüyle kemikleri güçlendirir ve kemik sağlığını korumaya yardımcı olur.
Ayrıca kabak, iyi huylu hipertrofisi ve BPH belirtilerinin hafifletilmesinde etkili doğal bir yoldur.

Kabağı püre dönemi itibari ile tüketebilirsiniz.
Web Sayfamız için : www.izmirobezitetedavisi.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bariatrik Cerrahi Sonrası Beslenme

Tüp Mide Ameliyatı Sonrası Baharat Tüketimi

Obezite Sonrası Spor