Asitli İçecekler


Tüp mide (Sleeve Gastrektomi) Operasyonu geçirmiş veya geçirmeyi düşünen hastalarımız veya danışanlarımız bize ömür boyu yasak olan içeceklerden biri de asitli içeceklerdir. Kola, Fanta, Sprite Soda vb…
Bu kurala uymayan çok hasta var lütfen bu ameliyatın bir hayat değişikliği olduğunu unutmayalım eski alışkanlıklarımıza devam edeceksek böyle büyük ve riskli bir operasyonu neden olduk kendimizi irdelemeli ve sağlığımız için uzak durmalıyız.
Maden sodasının zararı ve Coca Cola Zero’da kullanılan tatlandırıcılar aspartam, asesulfam potasyum ve sukralozdur. İçerisinde çok fazla şekerde vardır. Coca Cola Zero’da kullanılan tatlandırıcılar aspartam, asesulfam potasyum ve sukralozdur. İçerisinde çok fazla şekerde vardır. Tüp mide ameliyatı geçirmiş kişilere ömür boyu yasak sebebide Maden suyu, suya basınçlı bir şekilde karbondioksit eklenmesi yoluyla oluşur. Böylece suya hafif bir asit olan karbonik asit eklenmiş olur. Asitli olması bebek midelerimize yasak.
Asitli içeceklerin hiçbir besleyici değeri yoktur. Ve başlıca zararları şunlardır biraz bahsetmek istiyorum…
* Şeker miktarları çok fazla ve kalori değerleri yüksektir.
* Vücutta insilün seviyesini yükselterek yüksek tansiyon, yüksek kollestrol, diyabet ve kilo almaya neden olur…
* Mide yapısının bozulmasına neden olurlar. Ve geçirdiğimiz operasyonu riske atabilir genişlemesine sebep olabilirsiniz.
* Bel çevresinde yağlanmayı artırırlar..
* Osteoporoz ve kemik kırılması ihtimalini artırırılar.
* İçerisinde kafein bulunan gazlı içecekler böbrek üstü bezlerinin işleyişini bozabilir sinirlilik, uykusuzluk, kalp çarpıntısı ve tansiyonun yükselmesine neden olabilir.
Bariatrik Koordinatör Ebru Saray
izmirobezitetedavisi.com/asitli-icecekler/
Web Sayfamız için : www.izmirobezitetedavisi.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bariatrik Cerrahi Sonrası Beslenme

Tüp Mide Ameliyatı Sonrası Baharat Tüketimi

Obezite Sonrası Spor