Patates


Patates; pirinç, buğday, mısırdan sonra dünyada en çok tüketilen dördüncü gıda kaynaklarından bir tanesidir. Patates önemli miktarda besin ve bitkisel ürün içermektedir. Genelde sağlık açısından çok faydalı ve güvenle tüketilebilecek besin kaynakları arasında gösterilir.
Patates A,C, K , B6 ve E vitaminleri içermektedir, bunun yanında folatlar açısından da zenginidir. Tam bir potasyum deposu olan patates aynı zamanda kalsiyum , demir, magnezyum, demir, bakıri manganez içermektedir.
Sevgili tüp mide(sleeve gastrektomi) operasyonu geçirmiş dostlarımız sizce hangisi?
Fırın patates (100 gr) 81 kcal dır 1 gr yağ içerir. Kızarmış patates ( 100 gr) 158 kcal dır 5 gr yağ içerir. Besinlerimizi seçerken kalori miktarlarına ve pişirme tekniklerine de önem verelim.
Sevgiler.
Bariatrik Koordinatör Ebru Saray
izmirobezitetedavisi.com/patates/

Web Sayfamız için : www.izmirobezitetedavisi.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bariatrik Cerrahi Sonrası Beslenme

Tüp Mide Ameliyatı Sonrası Baharat Tüketimi

Obezite Sonrası Spor