İzmir Tüp Mide





1990 senesinden beri mide küçültmek için operasyonlar yapılsa dahi, bugün uygulanan tüp mide ameliyat tekniği yani diğer bir adıyla, sleeve gastrektomi tekniği son olarak 2001 senesinde bildirilmiştir. 

Tüp mide ameliyatı, bilinen gastrik by-pass ve biliopankreatik diversiyon operasyonları uygulanamayacak kadar kilolu süper obezite hastaları için esas operasyon öncesi belli bir miktarda kilo verdirmek hedefiyle ilk aşama cerrahi olarak düşünülmüştür. Ancak bu hedefle tüp mide ameliyatı, yani sleeve gastrektomi uygulanan kişilerin tahmin edilenden çok ve daha önemlisi yeterli ölçüde kilo kaybettiğinin fark edilmesi ile, bu teknik tek başına uygulanabilen bir obezite ameliyatı olarak tıbbi litaratüre girmiştir.

Sleeve gastrektomi (tüp mide) ameliyatı metobolik cerrahinin bir parçasıdır. Mide hacmını küçülterek gıda ve dolayısıyla kalori alımını kısıtlar. Azalmış kalori alımı hücrelerdeki insülin algılayıcı reseptörlerin sayısını ve insulin duyarlılığını arttırır. Bu sayede kan şekeri normal seviyeye gelir. Normal kilolu şeker hastalarında sleeve gastrektomi bu amaçla kalori kısıtlaması için uygulanır, kilo kaybı amacı ile değil. Obez diyabetiklerde ise, daha fazla kalori kısıtlaması sağlayacak ve kilo kaybı sağlayacak şekilde gerçekleşir. Bu ameliyatın kalori kısıtlması etkisi büyüktür.

Tüp mide ameliyatı bir mucize değil armağan. Hastalarımız başladıkları bu yolda emin adımlarla ilerlediler, sağlıklı dengeli beslendiler, egzersizlerini aksatmadılar, sağlıklarına kavuştular ve bizimle iletişimlerini koparmadılar, geniş ailemiz onlarla güzel sizde bedeninizi özgür bırakın hayallerinize tutunun.

Ufak bir bilgi paylaşımı güzel bayan hasta ve hasta adaylarımıza anlatmak istiyorum. Obezite meme kanseri riskini %20-25 arttırıyor. Yağ dokusu tümörü gizliyor. Meme kanserinin karın bölgesindeki yağlanmayla yakından bağlantılıdır. Abdominal (karın) ve kalça bölgesindeki yağ dokusu arttıkça, kanser riski de artıyor. Meme kanseri ile obezite arasındaki bir diğer ilişki de , obezite sorunu yaşayan kişilerde tümörün daha geç aşamada fark edilmesidir. Vücutta yağ dağılımı meme kanser riskini etkilemektedir. 

Lütfen kendiniz için en doğru kararı verin. Yeni başlangıç, Yeni hayat, Yeni sen…
Sevgiler
www.izmirobezitetedavisi.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bariatrik Cerrahi Sonrası Beslenme

Tüp Mide Ameliyatı Sonrası Baharat Tüketimi

Obezite Sonrası Spor