Roka Salatası


İçerisinde yüksek miktarda C vitamini bulunur. Rengi koyulaştıkça içerisindeki antioksidan etkili karoten miktarı yükselmektedir. Aynı zamanda K ve P vitamini bakımından da çok zengindir. Rokayı özellikle içerisindeki antioksidan etkili bir takım kimyasallar sebebiyle bağışıklık sistemini güçlendirici olarak kullanılmaktadır.
Aynı zamanda içerisindeki C vitamini çok yüksek olması nedeniyle bağışıklık sistemi üzerinde iki besin öğesinin etkileşimi ile maksimum düzeyde etki göstermektedir. K vitamini zengin olduğu için kan pıhtılaşmasını hızlandırıcı etkisi vardır. Bu sebeple özellikle kan sulandırıcı ilaç kullanan kişilerin mutlaka doktorlarına danışarak veya dengeli bir şekilde tüketmeleri önerilmektedir.
Roka, genelde çiğ olarak tüketilir. Salata olarak tüketilme esnasında içerisinde bulunan demirden tam anlamıyla yararlanabilmek için limon sıkılarak tüketilmelidir.
Bariatrik Koordinatör Ebru Saray
izmirobezitetedavisi.com/roka-salatasi/

Web Sayfamız için : www.izmirobezitetedavisi.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bariatrik Cerrahi Sonrası Beslenme

Tüp Mide Ameliyatı Sonrası Baharat Tüketimi

Obezite Sonrası Spor