Mide Küçültme


Mide Küçültme (Tüp Mide/Sleeve Gastrektomi) operasyonu…

Mide küçültme operasyonu nedir?: Obez hastalarımızda uygulanan basit ama en etkili yöntemlerden biridir.
Nasıl uygulanır?: Laparoskopik yöntem denilen karında sadece 3 ile 5 arası en büyüğü 1.5 cm uzunluğundaki deliklerden midenin yaklaşık olarak yüzde seksenlik kısmının çıkarılması şeklinde yapılan bir operasyondur.
Operasyon süresi ne kadardır?: Operasyon süresi vakaya göre değişiklik göstermekle beraber ortalama süre 25 ile 55 dakikadır.
Kimlere uygulanabilir?: Vücut kitle indeksi 40 ve üzerinde olan hastalar ayrıca vücut kitle indeksi 35 ve üzerinde olup karaciğer yağlanması hipertansiyon ve şeker hastalığı gibi hastalıklara sahip olan kişilere de bu operasyon uygun olacaktır.
Kimlere uygulanmamalı?: Bu operasyonun gerekliliklerini yerine getiremeyecek kadar akıl sağlığı yerinde olmayanlar, şizofreni gibi gerçeklikle zaman zaman da olsa ilişkisi kesilebilecek hasta gurupları, tedavi altına alınamayan uyuşturucu ve keyif verici madde kullanımına sahip kişiler, kemik gelişimi tamamlanmamış çocuk hastalar, sürvi  beklentisi kısa olan hastalık gurubuna sahip hastalara (kanser ileri derecede kalp yetmezliği vb..)bu operasyonlar uygun olmayabilir
Nasıl etki eder?:2 mekanizma ile etkisi anlatılabilir.Birincisi mide hacmini azaltıcı etki.İkinci mekanizma ise hormonal etkidir. Ghrelin denilen türkçe de açlık hormonu diye çevrilen hormon miktarı bu operasyonla birlikte azalır.
Takip süreci nasıl olmalıdır?: Operasyon sonrası 1.hafta sonrasında 1.3.6.9.12.18. ve 24. aylarda rutin takip sonrası yılda bir kez rutin kan kontrollerinin yapılması uygun olacaktır.
Bütün obezite ve metabolik hastalıklar cerrahi prosedürlerinde kontrollerin önemi hastalara dikkatli bir şekilde anlatılmalıdır.
Ömür boyu mahrum kalacağım bir durum söz konusu mudur: Hastalarımızdan  asitli içeceklerden uzak kalmalarını istiyoruz.
İşime ne zaman dönebilirim?: Ofis işleri yaklaşık olarak 2 ile 5 gün arasında yapılabilir . Daha ağır işlerde 7 ile 10 gün arasında yapılabilir.
Web Sayfamız için : www.izmirobezitetedavisi.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bariatrik Cerrahi Sonrası Beslenme

Tüp Mide Ameliyatı Sonrası Baharat Tüketimi

Obezite Sonrası Spor