Avokado



Tüp mide operasyonu geçirmiş danışan ve hastalarımıza ufak bir bilgi paylaşımında bulunmak istiyorum. Doğru yağ alımı çok önemli yağ yemekten korkmamak gerek. Oleik asit, avokadoda bulunan bir bileşimdir. Her gün çeyrek yada yarım avokado püre dönemi itibari ile yani operasyonunuzun 15. gününden sonra ara öğünlerde yemeye başlamanızı öneriyorum ve bunu sürekli hale getirirseniz karın yağlarının eridiğine de şahit olacaksınız.

Avokado, vücudun karbonhidrat, protein ve yağ metabolizmasında düzenleyici olarak görev yapar. Bu meyve aynı zamanda bol miktarda lif ve proteinde içeriyor. A ve E vitamininin yanında B grubu vitaminleri ve potasyum gibi mineralleri içinde barındıran besleyici bir besindir. Vücut dokularının ve cildin yenilenmesine yardımcı olur. Yaraların iyileşmesine katkıda bulunur. İyi bir hücre koruyucu ve antioksidandır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kansere karşı koruyucudur. Kalp ve damar sağlığı açısından da yararlıdır.

Avokadonun Kabızlığa karşı etkili, bağışıklık sistemini güçlendirici özellikleri bulunmaktadır. İçerdiği doymamış yağ asitleri kanda kolesterolün yükselmesini önler dolayısıyla Kalp ve damar hastalıkları için en iyi doğal ilaçtır. Avokado, vücutta toksik maddeleri etkisiz hale getirerek, yaşlılığa yol açan zararlı maddeleri yok eder. Dolayısıyla yaşlanma sürecini yavaşlatarak hastalıkları önlemede önemli rol oynar. 100 gr. 160 kcaldır.


Bariatrik Koordinatör Ebru Sara

izmirobezitetedavisi.com/avokado/

Web Sayfamız için :www.izmirobezitetedavisi.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bariatrik Cerrahi Sonrası Beslenme

Tüp Mide Ameliyatı Sonrası Baharat Tüketimi

Obezite Sonrası Spor