Ana içeriğe atla

C Vitamini


Bizlerin yaptığı hatalardan birisi vitamin ve mineral eksikliğidir. Kilo vermek için göstermek istediğiniz bu yolda bazı vitaminler ve mineraller eksik alındığı vakit, siz farkında olmadan gelişmeyi durdurursunuz.
Bugün bahsetmek istediğim C Vitamini hakkında birkaç bilgi. Çoğu kişi C Vitamininin önemini maalesef bilemiyor. Sizin vücudunuzu korur ve ayrıca iyileşmeyi ve daha büyük hacim almanıza yardımcı olur. C Vitamini eksikliğinde yaptığınız egzersizde yorgun düşecek ve bugün yaptığınız sporu yarın yorgun ve halsiz şekilde yapacaksınız demektir.
C vitamini çok güçlü bir sindirim yardımcısıdır. Aldığınız Karbonhidratın daha kolay ve rahat sindirmesine büyük yardımcı olur. Her zaman portakal büyük bir C Vitamini kaynağı olarak biliyoruz fakat maalesef bildiğimiz birçok yanlış var.
Definasyon döneminde özellikle portakal şekerli bir meyve olduğundan diyet döneminde tavsiye etmiyoruz (Tüp mideli dostlarımız operasyondan 32. Gün itibari ile tüketebilirler) Kırmızı dolma biber C Vitamini potasyum ve kalsiyum bakımından zengin bir besindir. Özellikle C Vitamini lütfen eksik etmeyiniz. Sadece bu değil operasyon sonrası doktorunuz da sürekli kontrol altında olmalı tüm vitamin ve mineral eksikliklerinizi kilo verme aşamasında almaya çalışmalısınız.
Bariatrik Koordinatör Ebru Saray
Web Sayfamız için : www.izmirobezitetedavisi.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bariatrik Cerrahi Sonrası Beslenme

Tüp Mide Ameliyatı Sonrası Baharat Tüketimi

Obezite Sonrası Spor