Bıldırcın Yumurtası




Hep bana danışılan ”BILDIRCIN” yumurtasından bahsetmek istiyorum sevgili takipçilerimiz.
Öncelikle, bıldırcın yumurtası değerli ve zengin bir besin olup, günümüzde anneler tarafından da sık sık tercih edilen bir ürün. Bıldırcın yumurtası ciddi bir protein ve fosfor deposu. B1, B2 vitaminleri açısından zengin, protein yapı taşı açısından çok değerli.
Dahası, bağışıklık sistemini güçlendirip enfeksiyonlara özellikle de bronşit gibi solunum yolu enfeksiyonlarına karşı direncimizi artırıyor. İyi kolesterol açısından da (HDL) oldukça zengin. 1 adet bıldırcın yumurtası 9 adet tavuk yumurtası proteinine eşit.
Gelelim bıldırcın yumurtasının dikkat isteyen bir özelliği var. Bu besin östrojen bakımından da zengin. Fazla östrojen, günümüzde ciddi bir sorun haline gelen erken ergenlik riskini arttırabilir çocuklarda ve büyüklerde haftada 1 adetten fazla tüketmemekte fayda var. Bu yumurtayı halkımız genelde çiğ tüketiyor. İşte bunu önermiyorum. Çünkü çiğ yumurta içinde olabilecek Salmonella gibi bakteriler çoğumuz için tehlikeli barsak enfeksiyonlarına neden olabilir. Bu nedenle evet, tüketelim, ama rafadan, 3 dakika kadar kaynamış olarak ve elbette haftada bir gün. 1 adet bıldırcın yumurtası 14 kcal’dir.
Bariatrik Koordinatör Ebru Saray
izmirobezitetedavisi.com/bildircin-yumurtasi/
Web Sayfamız için : www.izmirobezitetedavisi.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bariatrik Cerrahi Sonrası Beslenme

Tüp Mide Ameliyatı Sonrası Baharat Tüketimi

Obezite Sonrası Spor